Reglement
Camping De Solse Berg

op vakantie met respect voor elkaar

reglement Camping De Solse Berg

laatst bijgewerkt op 11 juni 2021


identiteit en visie
Camping De Solse Berg is een boerencamping met een christelijke identiteit. Iedereen die de zondagsrust respecteert, is meer dan welkom op ons uniek gelegen camping in Garderen op de Solse berg. 

op zondag is het hier heerlijk rustig op de camping
Wij verwelkomen van maandag tot en met zaterdag graag gasten die genieten van gezelligheid, rust en ruimte. Op zondag zijn we niet druk in de weer, maar houden we zondagsrust. Vanuit onze levensvisie ervaren wij de zondag als een vrije dag. Voor u en voor ons een gekregen dag van onze God. Zondagsrust is daarom in het reglement gezet. 

Een veel gestelde vraag: wat zijn de richtlijnen m.b.t. zondagsrust? We hebben ze hier op een rijtje gezet:

  • - op zondag is er geen aankomst en vertrek
  • - de (voor)tent wordt niet op zondag afgebroken, maar op zaterdag of maandagochtend
  • - op zondag niet met de auto op het kampeerterrein
    (uiteraard uitzonderingen als u een mindervalideparkeerkaart heeft of als u slecht ter been bent, etc)
  • - op zondag vinden er geen georganiseerde activiteiten plaats
  • - en verder een vriendelijk verzoek aan u, als gast, om terughoudend te zijn met het uitnodigen van visite op zondag
    (in ieder geval geen feestjes of verjaardagspartijen)

 

Onze ervaring is dat vrijwel de meeste van onze gasten het prima (of zelfs fijn) vinden dat het op zondag rustig is op de camping.
Een enkele keer krijgen we een annulering van mensen die pas achteraf lezen dat we op zondag geen drukte op de camping willen. Dit waarderen we zelfs en het is gewoon fijn als er wederzijds begrip is.

aankomst en vertrek
Op de dag van aankomst is uw kampeerplek vanaf 14:00 beschikbaar.  Op de dag van vertrek dient uw plek om 10:30 uur vrij te zijn.

contactmoment
Voor vragen kunt u ons een e-mail sturen naar info@solseberg.nl

auto's
Auto`s worden alleen op het kampeerterrein toegelaten om het kampeermiddel te brengen of te halen halen. Een hoge uitzondering wordt gedaan als u veel boodschappen heeft. Auto`s parkeren op de parkeerplaats. Op het terrein rijdt u stapvoets.

honden
Honden zijn in overleg toegestaan op onze camping.

gedrags- en dresscode
Zorg voor rust zodat ook de andere campinggasten kunnen genieten van de rust. Voor volwassenen is badkleding alleen op de eigen kampeerplek toegestaan
(dus op het terrein dragen de volwassenen een shirt of hemd etc). 

Zorgt u ervoor dat anderen geen hinder ondervinden van radio, tv of welk apparaat dan ook.

Wil je kamperen met een groep jongeren en wil je lekker uit je tent gaan met muziek en drank? Dan moeten we je helaas teleurstellen.
We geloven dat je dan het beste nog even kunt door zoeken naar andere campings die dit prima vinden. 

samen gezellig om het kampvuur
We hebben een mooie vuurplaats op de camping. Voor kinderen is het stoken van een vuurtje alleen toegestaan op de vuurplaats en onder toezicht van ouder en/of verzorger. Het hout voor de vuurplaats kan op de camping worden gekocht. De opbrengsten komen ten goede voor gehandicaptenzorg Addullam. Adullam is een landelijk opererende, identiteitsgebonden organisatie voor het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking.

een verzorgd terrein bijhouden
Om de camping netjes te houden, zult u ons er af en toe ook met onze gazonmaaier aantreffen. We proberen dit niet te lang achter elkaar te laten plaatsvinden. Anderzijds kijkt de boer ook met een schuin oog hoe de zwaluwen vliegen. Een zwaluw is voor ons het weerbericht. Deze vogel is een insecteneter (waaronder muggen). Wanneer er minder stijgende lucht is, gaan de insecten, die de zwaluw eet, laagvliegen, dus de zwaluw ook. Wanneer er minder stijgende lucht is, wordt het slecht weer. De zwaluwen vliegen dan laag omdat hun insecten dat ook doen, door weinig stijgende lucht. Maar hoe de zwaluwen ook vliegen, wij maaien in ieder geval niet voor 8:00 en na 21:30.

toiletgebouw
Toiletten en douches gebruiken we samen, laat u het a.u.b. schoon achter na gebruik. Gebruik evt. de daarvoor bestemde borstels en rubbertrekkers. 

afvalwater
Afvalwater alleen storten in het chemisch toilet of in de putjes bij de standplaatsen. 

riool en vetten
Het riool is niet bedoeld voor vet, etensresten, olie. Deponeer deze resten in een gesloten pak in de restafvalcontainer. Gebruikt frituurolie kan in gesloten pak worden ingeleverd bij de supermarkt in het dorp.

huisvuil en GFT afval
Huisvuil uitsluitend in gesloten zakken deponeren in de afvalcontainer. Groente- en fruitafval en andere etenswaren deponeren in de groencontainer. Dit mag helaas niet aan ezels en andere dieren worden gegeven. Dit i.v.m. (agrarische) wetgeving, maar ook omdat de boer inzicht heeft in wat de dieren te eten krijgen. Let u a.u.b. op dat er geen afval op het terrein komt (en zo in de weilanden terecht kan komen)? Dit is voor onze dieren erg gevaarlijk. Eén van de grootouders van onze ezels is door het eten van afval doodgegaan.

glas en papier
Glas en papier deponeren in de betreffende containers. 

bedrijfsgebouwen
De bedrijfsgebouwen zijn niet vrij toegankelijk voor gasten en bezoekers. Dit vanwege (agrarische) wetgeving en veiligheidsoverwegingen voor mens en dier. 

aansprakelijkheid
Het verblijf op onze camping en betreden van het terrein is voor eigen risico.
Voor uw bezittingen dient u zelf zorg te dragen (bijv. schadeverzekeringen).
Aansprakelijkheid voor vernieling, beschadiging, vermissing, diefstal e.d. van zich op de camping bevindende goederen, of voor ongevallen van mens en dier, aanvaarden wij niet. 
Voor verzekeringen van tent, caravan e.d. tegen storm, hagel, brand, diefstal enz., dient u zelf te zorgen.


Onze huisregels zijn niet om u te hinderen, maar om er voor te zorgen dat iedereen een fijne tijd beleefd op onze camping in Garderen. 

We wensen u een fijne en een heerlijk rustige tijd toe op De Solse Berg!

Hartelijke groet,
Henk, Annemarie, Wouter & Janny

TOP