Handvatten voor een fijn verblijf
De Solse Berg | Minicamping op de Veluwe

Enkele handvatten voor een fijn verblijf op minicamping De Solse Berg

 

Aankomst en vertrek

Kamperen
Aankomst is mogelijk vanaf 13.30 uur  -   vertrek uiterlijk 10.30 uur.
Wilt u eerder komen? Of later vertrekken? Overleg dan even met ons. Als dit mogelijk is qua planning rekenen wij daar een half dagtarief voor.

Safaritent en vakantiehuisje De Boskamer
Aankomst is mogelijk vanaf 15 uur en u dient de camping te verlaten voor 10:00 uur.

Betaling
Vanuit uw boekingsbevestigingsmail kunt u betalen middels een betaallinkje (dit heeft onze voorkeur). U kunt eventueel bij ons pinnen of u betaalt contant.
Wilt u vertrekken, meld u dit dan even via Whatsapp? 0577723245

Basisplaatsen
De basisplaatsen zijn ruime plaatsen en hebben eigen water en stroom.

Comfortplaatsen
Alle comfortplaatsen zijn ruime plaatsen en hebben eigen water en stroom.
De comfortplaatsen hebben ook een eigen toilethuisje met een spoelbak en spiegel.

Geluidsoverlast
Het is niet toegestaan om radio, tv of welk soort toestel dan ook zodanig te gebruiken dat zij overlast bezorgen aan andere campinggasten. Wilt u ervoor zorgen dat deze geluiden voor uw buren niet te horen zijn?

Parkeren
Rijden op het campingterrein graag alleen om te lossen en te laden bij aankomst en vertrek. Uiteraard uitzonderingen als u een mindervalideparkeerkaart heeft of als u slecht ter been bent, etc). 

Bezoek
Uw dagbezoek is welkom van 10:00 tot 22:00 uur, €1,00 per persoon voor volwassenen en kinderen. Stuur even een appje als u bezoek verwacht. Whatsapp 0577 723 245. Mocht uw bezoek blijven logeren, dan is het €4,50 per nacht (incl toeristenbelasting) per persoon. Wij vragen u uw bezoek altijd te melden, zodat wij weten wie er op de camping aanwezig is. 

Rust
's Avonds na 22:30 is het rustig op de camping, zodat iedereen van een goede nachtrust kan genieten.

Zondagsrust
Wij verwelkomen van maandag tot en met zaterdag graag gasten die genieten van gezelligheid, rust en ruimte. Op zondag zijn we niet druk in de weer, maar houden we zondagsrust. Voor ons is het belangrijk om dan met ons gezin samen te zijn en te genieten van deze rustdag die God ons geeft. Wij zijn dan niet op de camping aan het werk en vragen van u om te respecteren dat er op deze dag geen aankomst en vertrek mogelijk is. Ook vragen wij u om op zondag niet aan uw caravan te gaan klussen of uw voortent alvast af te breken. 
Wij vragen u om terughoudend te zijn met het uitnodigen van bezoek op zondag (in ieder geval geen feestjes of verjaardagspartijen). De rust die dit alles oplevert wordt gelukkig niet alleen door onszelf, maar ook door veel van onze gasten gewaardeerd. Een enkele keer krijgen we een annulering van mensen die pas achteraf lezen dat we op zondag geen drukte op de camping willen. Dit waarderen we. Fijn als er zo wederzijds begrip is.

Gratis WiFi
Op de camping is de WiFi gratis. Van gasten horen we dat de WiFi een erg goed bereik heeft en snel is. De internetverbinding deelt u samen. Houd rekening met andere gasten en download geen grote bestanden. Het is een gratis dienst, bij defect of onvoldoende bereik, kunt u geen rechten claimen. 

Toiletten, douches en afwasplaatsen

 • - De sanitaire ruimtes gebruiken we samen, we verzoeken u dan ook om het netjes achter te laten.
 • - Gebruik de wissers die in de doucheruimtes aanwezig zijn.
 • - Geen maandverband, tampons, doekjes in de toiletten i.v.m. verstoppingen.
 • - Kleine kinderen onder begeleiding naar het toilet en douche.
  Gasten met een comfortplaats (3 t/m 23) gebruiken zoveel mogelijk het toilet op de eigen plek.
 • - Er mag niet gerookt worden in het hoofdgebouw.
 • - Bij lage bezetting houden we één sanitaire ruimte geopend.
 • - Afvalwater storten in het chemisch toilet. Deze vindt u halverwege de parkeerplaats.

Kleding
Op onze camping lopen we als volwassenen niet rond in badkleding of zonder bovenkleding. Dit betekent voor u dat wanneer u uw eigen campingplaats verlaat, dat u dan een hemd of shirt draagt.

Een verzorgd terrein
Om de camping netjes te houden, zult u ons er af en toe ook met onze gazonmaaier aantreffen. We proberen dit niet te lang achter elkaar te laten plaatsvinden. Anderzijds kijkt de boer ook met een schuin oog hoe de zwaluwen vliegen. De zwaluw is onze weerman. Deze vogel is een insecteneter (waaronder muggen). Wanneer er minder stijgende lucht is, gaan de insecten, die de zwaluw eet, laagvliegen, dus de zwaluw ook. Wanneer er minder stijgende lucht is, wordt het slecht weer. De zwaluwen vliegen dan laag omdat hun insecten dat ook doen, door weinig stijgende lucht. Maar hoe de zwaluwen ook vliegen, wij maaien in ieder geval niet voor 8:00 en na 21:30.

Afvalscheiding
Op onze camping wordt afval zoveel mogelijk gescheiden. Helpt u mee? 

 • - Er staan containers voor uw afval. 
 • - Papier graag in de blauwe container.
 • - PMT en huisvuil uitsluitend in gesloten zakken deponeren in de afvalcontainer.
 • - Groente en fruitafval kan in de groencontainer gedeponeerd worden.
  Onze kippen dragen ook graag een steentje bij en helpen graag ook met afval te scheiden. U kunt uw groenafval aan de kippen voeren tot een half uur voor zonsondergang.
 • - Glas kunt u inleveren in de witte glascontainer.
 • - Het is niet toegestaan grof vuil/grote spullen in of bij de container te deponeren. Dit kunt u inleveren bij de milieustraat in uw eigen woonplaats.
 • - Vet, etensresten en olie mogen niet door het riool of afvoerputje gespoeld worden.  Gebruikte frituurolie kan ingeleverd worden bij de supermarkt in het dorp.

Open vuur
We hebben een mooie vuurplaats op de camping. Voor kinderen is het stoken van een vuurtje alleen toegestaan op de vuurplaats en onder toezicht van ouder en/of verzorger. Het hout voor de vuurplaats kan op de camping worden gekocht. De opbrengsten komen ten goede voor gehandicaptenzorg Addullam. Adullam is een landelijk opererende, identiteitsgebonden organisatie voor het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking.

Uw hond is welkom
Honden zijn, mits aangelijnd, op de camping welkom op onze camping.

Aansprakelijkheid
Het verblijf op onze boerencamping en betreden van het terrein is voor eigen risico. Aansprakelijkheid van vernieling, vermissing of diefstal van goederen wordt door ons niet aanvaard. Ook kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen. Voor uw bezittingen dient u zelf zorg te dragen (bijv. schadeverzekeringen). Voor verzekeringen van tent, caravan e.d. tegen storm, hagel, brand, diefstal enz., dient u zelf te zorgen. De bedrijfsgebouwen zijn niet toegankelijk voor gasten en bezoekers. Dit vanwege (agrarische) wetgeving en veiligheidsoverwegingen voor mens en dier. 


Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust even. We staan u graag te woord. We wensen u een fijne en een heerlijk rustige tijd toe op De Solse Berg!

Hartelijke groet,
Henk, Annemarie, Wouter & Janny

 

Adresgegevens

Minicamping De Solse Berg

Koesteeg 6

3886 KE Garderen

Email: info@solseberg.nl

Telefoon: 0577 723 245

TOP