Directe omgeving

Camping de Solse Berg ligt aan een rustige groene vallei waar melkkoeien grazen, op korte afstand van Garderen (500 m), Uddel (5 km), Voorthuizen (11 km), Harderwijk (17km) en Barneveld (18 km). U geniet hier van de stilte, die wordt onderbroken door het kwaken van kikkers, het karakteristieke geluid van roofvogels of het kwaken van de eenden. In de directe omgeving komt u nog regelmatig hazen, konijnen, reeën en/of wilde zwijnen tegen. 

De diversiteit aan bloemen in het veld is met name in het voorjaar een lust voor het oog. In het najaar trekken verschillende Veluwnaren (maar ook zeker toeristen) de bossen in om bramen en bosbessen te plukken. 

 

De betekenis van 'Garderen' is te herleiden uit twee Oud-Germaanse woorden die samengevoegd zijn: Garre (in het Nederlands nog gaarde), wat landbouwgrond betekent en 'Haar', wat zandige heuvelrug betekent. De heuvelachtige streek rondom Garderen, wordt opgesierd door klaprozen en wilde margrieten. In de weilanden grazen de koeien met op de achtergrond de molen en de kerk. De kerktoren van Garderen, die in vroeger tijden diende als herkenningspunt vanaf de Zuiderzee, bepaalt samen met de molen het dorpsbeeld.

Een ideale plek om heerlijk te onthaasten!

Heerlijk tot rust komen in het mooie Garderen!

Dat kan ook bij een nieuw Bed & Breakfast Onder De Molen in Garderen. Op een schitterende locatie met prachtig uitzicht over de velden.

TOP