Wild kijken

We hebben een paar leuke plekjes waar je kans hebt om wild te zien.

 

Reeën spotten (Garderen)

Bij dit veld zie je 's avonds rond schemertijd regelmatig reeën. 

Ongeveer 1.5km afstand vanaf Camping de Solse Berg in Garderen. Klik hier voor de route.

 

Herten spotten (Staverden)

Bij dit zandpadje naar het weiland zie je ze dan vaak in het achterliggende weiland lopen. Dat is bij het kruispunt rechtdoor, aan de rechterkant heb je een fabriek, dan het eerste weiland links.

Ongeveer 9km afstand vanaf Camping de Solse Berg in Garderen. Klik hier voor de route.

Google Maps Speld: https://goo.gl/maps/NapJVgrtFtS75TBRA

 

Varkens spotten (dichtbij Meerveld)

Via onderstaande link, heb je een locatie waar regelmatig varkens lopen. Als je daar staat, en je kijkt naar rechts dan staan ze daar onder de bomen.

Ongeveer 6km afstand vanaf Camping de Solse Berg in Garderen. Klik hier voor de route.

Google Maps Speld: https://maps.app.goo.gl/Xqg6NVXkkNUPqogn8

 

 

Wild spotten op de Vosselt (dichtbij Uddel)

Als je op de Aardhuisweg rijdt, dan rij je Uddel uit. Net voor dat de hei begint kun je links een parkeerplaats op. Aan de overkant van de weg heb je een pad langs de heide en daar zie je heel vaak wild. Dus als je op de parkeerplaats bent even oversteken.

Ongeveer 7km afstand vanaf Camping de Solse Berg in Garderen. Klik hier voor de route.

 

100% kans op het zien van edel- en damherten (Aardhuispark)

Vanaf 13 jaar is een dagkaart verplicht en kost € 2,00 p.p. Deze is te verkrijgen bij de pinautomaat bij de ingang van het park. Wil je met zekerheid wild zien dan wandel je bij Het Aardhuis pas echt goed. In het Aardhuispark lopen Edelherten en Damherten vrij rond. Vanuit onze wildkansel kun je, met wat geluk mooie foto’s maken. Lopen ze op de wildweide dan kun je goed zien hoe deze fraaie dieren grazen of sociaal met elkaar omgaan. Voor meer informatie www.hetaardhuis.nl

Ongeveer 10km afstand vanaf Camping de Solse Berg in Garderen. Klik hier voor de route.

 

 

Wildobservatieplaats Hoog Buurlo (nieuw)

De nieuwe wildobservatieplaats is gebouwd met de materialen hout en beton en zal, zoals je ziet op de tekening, ook rolstoeltoegankelijk zijn. Ook goed zichtbaar zijn de zowel rechte als schuine kijkgleuven. Zo kan iedereen de ideale kijkhoogte opzoeken. Het beton zal in verschillende kleurlagen worden gestort. Op deze manier willen we het opvallend gelaagde bodemprofiel van de Veluwe, het podzolprofiel, bovengronds zichtbaar maken. Daarmee leggen we met de wildobservatieplaats een link met bodem en geologie en krijgt het scherm een bijzonder uiterlijk. Voor meer informatie www.boswachtersblog.nl

Ongeveer 15km afstand vanaf Camping de Solse Berg in Garderen. Klik hier voor de route.

 
TOP