Minicamping met zonnedouche als privésanitair

Het is hier best hard werken deze weken..  we zijn voor onze gasten druk bezig om extra Comfortplaatsen met privésanitair op onze minicamping klaar te maken.. omdat hier heel logisch veel vraag naar is. Onze Comfortplekken hadden al een privétoilet met watertappunt en 16A stroom. Door de grote vraag naar privedouches bieden we er nu ook een eenvoudige douchemogelijkheid bij zodat we ook gasten kunnen ontvangen die zelf geen douche en/of wc aan boord hebben.

We hebben voor de douches allerlei alternatieven bekeken.

We zagen oplossingen van duizenden euro's tot eenvoudige kampeeroplossingen. We zaten eerst te denken om een echte douche in het huisje te maken. Dit is in de Corona periode een mooie oplossing, maar het is een dure investering; bovendien weten we niet hoelang de voorzorgsmaatregelen van kracht blijven. We hebben daarom voor een duurzame én goedkopere variant gekozen.

We zijn uitgekomen op de zonnedouche. Dit is een 10 liter waterzak die je 's morgens vult en gedurende de dag in de zon laat opwarmen. Onze gasten kunnen de waterzak ook gratis bij ons warmwatertappunt vullen met water uit onze zonneboiler (van 4 duizend liter) dat middels de zon wordt verwarmd. Het douchen kan vervolgens in het privé sanitair op de eigen campingplek. In deze ruimte hebben we wat haakjes voor de kleding opgehangen. We hebben een rechthoekige teil aangeschaft van 72 breed x 42 diep en 30cm hoog. Je stapt in de teil en kunt dan de zonnedouche gebruiken. Ook heb je een waterfonteintje (koud water) tot je beschikking en je kunt er een extra emmer met warm water als backup inzetten. Na het douchen kun je de teil legen in het toilet. Deze optie kan voor voor een meerprijs van 2,50 euro op de dagprijs van de Comfortplek worden bijgeboekt. Het is geen hogedrukspuit, maar je krijgt er toch een aardig straal(tje ;-) ) uit. Op deze manier hebben we een oplossing om toch kunnen kamperen.

Betaalbaar, creatief en duurzaam. Dat vinden niet alleen wij, maar ook onze enthousiaste en gewaardeerde gasten!

Ondertussen hebben de eerste gasten al gebruik gemaakt van de douche. Een prima kampeeroplossing was de reactie! Welkom bij Camping De Solse Berg.

Ook heeft de De Telegraaf van onze minicamping fotos van het privésanitair geplaatst die het ANP Nieuws bij ons op onze comfort camping heeft gemaakt. 

 

Op Facebook staan ook wat filmpjes

Samen houden we van schoon en fris privésanitair

Het privésanitair is allemaal nieuw en is schoon als u de kampeerplek huurt. Gedurende uw verblijf houdt u zelf het sanitair schoon. Bij vertrek verwachten we dat u als gast het sanitair net zo schoon achterlaat als dat u het kreeg. Dat scheelt u bovendien weer 15 euro schoonmaakkosten. 

Wat kost het privésanitair op onze camping?

Maart-Juni 2020:
Meerprijs upgrade Basis naar Comfortplek met privétoilet: 7,50 per dag
Meerprijs upgrade Basis naar Comfortplek Extra (privétoilet & douche): 10,00 per dag

Juli - Oktober 2020:
Meerprijs upgrade Basis naar Comfortplek met privétoilet: 12.50 per dag
Meerprijs upgrade Basis naar Comfortplek Extra (privétoilet & douche): 15,00 per dag

Bij het schoon achterlaten van het privésanitair worden er geen schoonmaakkosten (15 euro) in rekening gebracht.

TOP